KONIJNEN

Als je een konijn hebt met een lange vacht (of een vacht die lang wordt als hij volwassen is), is het verstandig om je konijn een keer naar de trimsalon te brengen als hij nog jong is.

Doorgaans hoeft een trimster dan nog niet veel aan de vacht van je konijn te doen, maar zo kan hij vast wennen aan een trimbeurt. Dan is het veel minder spannend als hij straks een keer voor een ‘echte’ trimbeurt naar de trimsalon moet!

konijn7

Welke verschillende vachtsoorten zijn er?
Konijnen hebben twee verschillende vachtsoorten:
· Kortharig: kortharige konijnen hebben zeer weinig vachtverzorging nodig, af en toe kammen met een fijne kam is al voldoende
· Langharige konijnen: sommige rassen, zoals het angora konijn, hebben langer haar dat snel pluist en in de klit raakt. Als je een langharig konijn hebt is het verstandig om hem/haar regelmatig te kammen. Konijnen hebben wel een erg gevoelige huid. Als je hem iets te ruw kamt, zal de huid beschadigen en krijg je erg nare wonden. Heb je voor het eerst een langharig konijn, vraag dan een trimster in de buurt die ook konijnen trimt om het een keer voor te doen.

Hoe vaak mag ik mijn konijn wassen?
Het beste is om je konijn niet te wassen. Konijnen vinden dit namelijk erg vervelend en zullen gaan spartelen. Een konijn dat spartelt kan dit met zoveel kracht doen dat hij zijn rug kan breken!

Hoe vaak moet mijn konijn naar de trimsalon?
Het is erg lastig om aan te geven hoe vaak je konijn naar de trimsalon moet. Dit hangt volledig af van je konijn, de vacht van je konijn, hoe vaak je je konijn kamt en hoe goed je konijn zich laat kammen. Uiteraard geeft Trimsalon Maneschijn ook hierin een goed en gedegen advies.

konijn3

Wat kan je zelf aan vachtverzorging bij mijn konijn doen?
· Je konijn kammen en borstelen. Doe dit wel voorzichtig, want konijnen hebben een kwetsbaar huidje. Trimsalon Maneschijn kan je vertellen welke borstel en/of kam bij de vacht van jouw konijn past.
· Begin ook met het kammen en/of borstelen als je konijn nog jong is. Dan leert hij/zij dat het erbij hoort.